NÒMADES DEL VENT. El somni de convertir-se en ocell es fa realitat.

boletc3adn-20-su-resec3b1a-pelc3adcula_nc3b3madas-del-viento.jpgImagina que et proposes seguir els passos, millor dit, seguir el vol, de les aus, però no des de la distància prudencial a la qual habitualment ens deixen. Imagina, simplement, que et barreges entre elles, que aconsegueixes confondre-les, com si fores un au més i formares part de la seua pròpia comunitat. Açò va ser el que es van proposar els directors del documental naturalista «Nòmades del vent», una oportunitat d’ésser humà entre els ocells i, alhora, realitzar un viatge impagable per tot el planeta… a vista d’ocell.

En aquest llargmetratge es mostra el recorregut pels viatges migratoris que emprenen les aus quan les condicions de vida es tornen impossibles allí on habiten. Un viatge d’hora i mitja a través dels propis viatges de les aus per més de quaranta països, des de l’Àrtic a la Patagonia, des de Japó a Nova Zelanda. En el procés de filmació es va comptar amb més de 140 persones, dedicada durant més de quatre anys a tan ambiciosa meta. Entre els seus assessors científics es va comptar amb alguns dels millors ornitólogos del món. De fet, el director del Museu de Ciències de París, Jean Dorst, va estar al capdavant del projecte. A Espanya va fer el propi el veterà naturalista Joaquín Araújo.

En la web oficial es pot trobar àmplia informació sobre com es va fer, els llocs de rodatge, les espècies d’aus i les seues característiques, a més de poder descarregar-te salvapantallas en el teu ordinador i fins i tot escoltar fragments de la seua excel·lent banda sonora original.

Nómadas del viento. Ficha técnica

Título original: «Le peuple migrateur»
Nacionalidad: Francia
Año: 2001
Género: Documental
Duración: 90 min aprox.
Dirección y producción: Jacques Perrin
Codirección: Michel Debats, Jacques Cluzaud
Música original: Bruno Coulais
Idea original: Valentine Perrin

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: