21 OCT 23. Memòries de les dones de MATET.

Cartell promocional de l’activitat.

El 15 de octubre es el Dia internacional de les Dones Rurals. La força de les dones mou el món rural. Són clau per a evitar la despoblació i impulsar el desenvolupament del territori jugant un paper decisiu en la innovació a tots els nivells.

Són necessàries mesures que impulsen la incorporació de les dones als sectors econòmics de l’àmbit rural, millorant les seues condicions de vida, reconeixent-les professionalment i fomentant la seua participació en la presa de decisions.

Les dones rurals mereixen un paper protagonista i serà imprescindible impulsar totes aquelles iniciatives que afavorisquen un canvi de mentalitat, de costums i de cultura de manera que es faça més visible i es reconega el seu paper.

La igualtat efectiva entre dones i homes en el medi rural hem de treballar-la dia a dia, per a aconseguir una societat més plural i justa.

Safareig d’Higueras

Des del parc natural celebrarem aquest dia realitzant un itinerari a Matet acompanyats pels companys i companyes del Centre per al Coneixement del Paisatge. Recorrerem els espais habitualment utilitzats per les dones del municipi i coneixerem els seus costums i tradicions gràcies a l’Associació de Dones de Matet, que les han recopilades en diferents publicacions perquè les futures generacions coneguen les maneres de viure d’uns altres temps.

Us animem a acompanyar-nos en aquest interessant recorregut. Perquè on hi ha dona hi ha futur!!

Més informació sobre dones al món rural: https://portalagrari.gva.es/va/desarrollo-rural/dones-rurals

DADES DE L’ACTIVITAT:

Dia: Dissabte 21 d’octubre de 2023.

Hora d’inici: 9:00 h.

Punt de trobada: Plaça de l’Ajuntament. Matet.

Característiques de la ruta:

– Longitud: 5 km.

– Dificultat: Baixa.

– Duració: 4 h aproximadament.

OBSERVACIONS

Activitat gratuïta. Edat recomanada a partir de 8 anys. Porteu calcer i roba adequades, aigua i esmorzar.

Places limitades. Inscripció obligatòria mitjançant correu electrònic: parque_espadan@gva.es Per a més informació podeu telefonar al 964 715 750, en horari d’oficina de 09:00 a 14:00 h.

Cada persona podrà inscriu-re a un màxim de 5 participants. Cal rebre confirmació de la inscripció per a participar en l’activitat.

Les dades necessàries per a formalitzar la inscripció són: Nom de qui realitza la inscripció, n.º persones( adultes i menors), localitat de procedència, mòbil de contacte.

Deja un comentario