Minitrobada 6. ARTANA.

img_20180412_153009.jpg

El passat 11 d’abril ens vam reunir a Artana en la sisena MINITROBADA dels pobles del Parc Natural. El lloc escollit va ser el Museu de la Mineria, on s’exposa un dels béns més rellevants del municipi en l’àmbit patrimonial i etnològic. A un punt de donar les cinc del vespre, vam iniciar la reunió amb una ronda de presentacions, en la que, a més de donar el nom i vinculació amb la Serra Espadà, vam transmetre les motivacions personals de cadascuna per a estar present, en la reunió i en projecte TerritoriEspadà.

Acabada la ronda, es va fer un refresc de l’objectiu de la reunió (començar la definició dels continguts de la XVI Trobada dels Pobles del Parc Natural), una tasca que ja es va iniciar a l’anterior MiniTrobada, a Eslida, el disseny col·laboratiu de la XVI Trobada dels pobles del Parc Natural. En aquesta, ens vam comprometre a treballar en els àmbits que més identificats i identificades ens sentírem en relació a l’organització de la Trobada. Així, de les tretze persones que ens vam donar cabuda a Artana, ens vam dividir en dues taules, la de la FIRA I ARTESANÍA i la de TROBADA D’ENTITATS, per un costat, i la de la FESTA i la de COMUNICACIÓ, DIFUSIÓ I FINANÇAMENT per altre. En poc menys d’una hora, en ambdues taules, es va generar una allau de propostes, en un ambient distès i dinàmic, en la que la participació generalitzada va ser el punt en comú, i rellevant.

img_20180412_152954.jpg

Transcorregut el temps assenyalat, ens vam ajuntar totes les persones assistents, per fer una posada en comú de les conclusions i corresponsabilitats adquirides en cadascuna de les taules.

Pel que fa a la taula de la Festa i de la Comunicació, difusió i finançament, es van llançar diverses PROPOSTES, replegades a continuació:

– per l’alcalde de Tales, proposa una xarrada de macrobiòtica, mitjançant un contacte conegut d’ell; pel que fa al dinar per a les persones participants en la Trobada, proposa contractar càtering extern; pel que fa a les activitats esportives, menciona el frontó per ubicar un rocòdrom; menciona també l’avanç amb la part d’arts escèniques del FesEspadà i el contacte amb l’organitzadora, i part del projecte Territori Espadà, Pepa Cases, que planteja diverses actuacions en el transcurs de la jornada;

– la representant de l’Associació Senderista Pas a Pas, proposa organitzar una ruta interpretativa pels voltants del municipi, així com el compromís de contactar amb un possible espònsor, Sòria Natural, que subvencionaria part del mecenatge; proposen establir converses amb el Club d’Espeleologia per tal d’organitzar alguna activitat relacionada.

– Enrique proposa contactar amb el gerent del Gal Sur14-20.

– des del Parc Natural es responsabilitza en establir converses amb les empreses certificades de la Marca Parcs Naturals per tal de llançar-los la proposta d’estar presents a la Trobada, en consonància amb la resta d’edicions, en el format que decideixquen, amb un estand amb informació de la seva empresa, realitzant alguna activitat relacionada, etc.

De la taula de Fira i artesania i la de Trobada d’Entitats, la bateria de PROPOSTES per a la Trobada les van enumerar en aquest ordre:

– crear un espai en forma d’U amb els estands dels municipis, associacions, col·lectius, i la possibilitat d’unificar un tipus de presentacions en panells, així com la possibilitat de fer presentacions concretes dels seus projectes o iniciatives;

taules redones per temàtiques, amb una durada de 15 minuts aproximadament;

– des del Parc natural es responsabilitza de fer una cerca i convocatòria genèrica per correu electrònic en l’àmbit de la zona d’esmorteïment del Parc Natural i de fer la convocatòria extensiva a les persones vinculades amb el TerritoriEspadà.

– proposen fer una presentació a Tales del projecte TerritoriEspadà a totes les entitats del municipi; la convocatòria a la mateixa queda a càrrec de l’alcalde.

En finalitzar la posada en comú, establim el format de la comunicació via telefònica i el correu-e, i ens emplacem en dues setmanes per reunir-nos en Tales per continuar concretant el programa.

IMG_20180412_152827

Aplegat aquest punt, Josep Herrero ens fa de guia interpretatiu del Museu Miner, de l’Església, de les restes arqueològiques d’origen àrab, de la casa badia, de les obres de restauració del Castell…..amb molt bona predisposició i motivació, tot i la vesprada gelada i ventosa que ens va acompanyar durant tota la jornada.

IMG_20180412_152733

Un comentario en “Minitrobada 6. ARTANA.”

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: