XVI Trobada del pobles del Parc Natural. Dissenyant el programa de 2018

20180423_192745.jpgCom recordeu, a la MiniTrobada d’Artana les persones adherides a la taula de treball de la Festa i de la taula de Comunicació, difusió i finançament ens vam comprometre a reunir-nos a Tales el 23 d’abril per tal continuar amb l’organització del programa de la Trobada.

Al voltant de les 17.30 ens donàvem cabuda a l’ajuntament amfitrió un grup nombrós, amb ganes de confeccionar un programa replet de tallers, activitats, i propostes vàries per tal confeccionar una jornada d’allò més dinàmica, estructurada i atractiva per tots els públics (ja siguen de la Serra, amb la seva participació activa, com per als i les visitants forans, i de totes les edats).

Detallem a continuació les iniciatives presentades, així com la persona que les va llançar, i es va responsabilitzar de gestionar-la, amb les premisses organitzatives per tal que es distribuïsquen al llarg de la jornada (matí/vesprada), orientada a tots els públics, o possibilitant que al matí estiguen dirigides al públic adult i a la vesprada als i les més menudes (possibilitant la participació del públic adult a les xerrades):

VIUNATURA: exposa una bateria de tallers relacionats amb la seva activitat econòmica, com són:

– Tallers de nusos emprats als esports de muntanya, 2 h/activitat, 2/dia.

– Joc d’orientació, amb brúixola, mapes, en format ginkana per l’entorn del poble.

– Tir amb arc, 2h/activitat, 2/dia, amb dianes pròpies, preferiblement en ubicació acotada.

– Instal·lació en arbre de rocòdrom.

-Cintes d’equilibri.

-Instal·lació de rocòdrom+tirolina (semblant a la de la Trobada d’Higueras, 2017).

-Parc Aventura mòbil.

Es comprometen en enviar aquestes propostes detallades amb el seu cost econòmic, a més de l’estand promocional de l’empresa, VIUNATURA COOPERATIVA.

SARGANTANA AVENTURA: com empresa amb una activitat d’esports d’aventura, ofereixen les mateixes activitats que Viunatura, tot i això, puntualitzen en oferir les vies d’escalada localitzades al voltant de Tales (recentment obertes), per tal de donar-les difusió, ginkana, amb proves relacionades amb el patrimoni del poble, possibilitats de Tallers de temàtiques diverses, a l’estil de Viunatura, així com ofereix el Parc mòbil, i el Raid d’Aventura; informe de la coincidència en data de la Trobada amb la Fira d’Onda dels comerços, ONG’s, i la Festa de la Miqueleta (espectacles variats i activitats).

AJUNTAMENT DE TALES: proposa el Museu etnològic, tant per a la seva visita guiada, com per albergar una exposició fotogràfica; Taller d’elaboració de llet d’ametlla; Activitat/xarrada amb el grup d’Espeleologia del poble (a l’espai de les Escoles); Taichi entorn del safareig; menciona la possibilitat de tenir finançament de l’empresa SoriaNatural per al tema de mecenatge.

Pel que fa al dinar: l’alcalde té pendent reunir-se amb els llocs de restauració del poble per tal de concretar l’oferta de menús per al dia de la Jornada; manté la seva postura de contractar un cattering extern per al dinar dels i les assistents (amb opció vegetariana). Pel que fa als voluntaris, compta amb la Comissió de Festes, per tal de donar servei de barra al concert de rock, en col·laboració amb els bars dels pobles.

ASSOCIACIÓ PAS A PAS: s’encarregarà de la ruta interpretativa el dia de la trobada, amb la visita dels punts d’interès del poble i els seus voltants: Torres, la trilla, la calera, ribàs de pedra en sec, passejada pel forest, parany, mirador al Clot i al Castell, Font del Montí, Campament dels Nacionals a la Guerra Civil i tornada al poble. Es concreta l’horari per tal de finalitzar abans de la inauguració de la Trobada, proposta cap a les 11.00 hores del matí. Respecte a la gestió de les inscripcions, s’acorda l’assessorament amb el personal de l’Oficina del Parc Natural (pel que fa al document de registre de participants, nombre límit, tema d’assegurances…)

MASTAHONA (Isabel, artesana de Benitandús): es proposa per a Taller de coure l’esmalt, a més d’esposar-se amb l’estand la seva activitat; la part de la jornada del vespre-nit sembla la més idònia, ja que caldrà l’ús de foc; reflexiona al voltant d’un sector del públic malmés en aquest tipus de jornades, els i les adolescents, per la qual cosa proposa que de les activitats esportives, es reserven alguna per a aquest sector; igual que a Onda, a Alcúdia de Veo celebren les Festes patronals de Sant Miquel.

PARC NATURAL (Susanna): proposa fer contacte amb el grup Llàgrimes de Ceba, per fer taller d’elaboració d’instruments musicals amb canya, i/o actuació musical; si l’actuació musical es duguera a terme, s’inclouria en la programació del FesEspadà.

ATEMPO DANSA, FESESPADÀ: pel que respecta a la relació d’espectacles que s’inclouran a la programació del FesEspadà sumen 5; exposa un esbós de la programació, per anar ajustant

Resum del posible programa lúdic-festiu i gatronómic

9:00-11:00_ruta interpretativa

11:30_ inauguració de la Trobada, amb la 1a. actuació del FesEspadà

17:00_espectacle (amb possibilitat d’un taller/xarrada…etc seguidament al dinar per tal d’acotar la sobretaula)

19:00_espectacle inclòs al FesEspadà

21:00-12:00_concert rock

Es decideix de fer un altre espectacle el diumenge al matí, dirigit al públic més infantil (contant que l’adolescent i adult han tingut el concert a la nit anterior).

José Vicente Escobar, acabada l’exposició de les propostes, amb el conscens de tothom, ens emplaça a una altra reunió, que tindrà lloc un cop la Taula d’Entitats i la d’Associacions tinguen la seva bateria d’activitats.

Emplaça també a les dues empreses d’esports de muntanya perquè envien les seves propostes més definides (horaris, públic, pressupostos,….).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: