Excursió Solana la Mina-Vilambuig (Circular)

artanapedia

Entrada a una de les boques del secà de dalt. Foto José Blasco.

Us convidem a esta fabulosa excursió el diumenge 12 de maig. Eixim del Museu de la Mineria d’Artana a les 9’30 hores.

Dificultat mitjana, recorregut 8 km., durada aproximada 4 hores.

Organitza: Voluntaris pel Patrimoni de la Vilavella, Muntanyes de la Guerra de la Vall d’Uixó, Col·lectiu l’Era d’Artana, Senderistes d’Artana i Artanapèdia.com

Un patrimoni important per Artana és la mina de mercuri que anomenem els Fonedors, a la partida de la Solana la Mina, en terme Eslida. Important pel seu valor històric, però també pel paper de la família anglesa d’industrials miners afincats en Artana, formada per Alfred Ecroyd i Hanna Neild, que, amb el metge artanenc Miguel Gallart Traver, van fundar la Liga Antialcohólica Española, editora de la revista El Abstemio, que arribaria a tirar 10.000 exemplars i es distribuïa per tota Espanya.

Els Fonedors van ser també el refugi contra els bombardejos franquistes de molts cents d’artanenques i artanencs en el mes de juny i principis de juliol de 1938, durant alguns dels temps més durs de la nostra història. Els testimonis encara ho recorden bé.

Proposem una excursió circular, que puge fins als Fonedors pel fabulós camí empedrat del segle XVIII, habilitat per la brigada de l’Oficina del P.N. de la Serra Espadà, i que torne vora el barranc de Vilambuig, gaudint de la riquesa d’aquella horta històrica.

Més informació:

gif-info-8

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: