VIDA MINIMALISTA, com ser feliç amb poc.

Font: Marie Claire

Encara recorde quan vaig ser conscient que la felicitat per posseir alguna cosa s’esfumava quasi al moment d’obtindre-la. Estava més que res concentrada en el desig, i no tant en el gaudiment de l’objecte comprat. Quan t’adones d’això la sensació és molt estranya, és un ostres! i ara què?, ….i ara què? Ara, genial, cal aprofitar aquesta sensació per a acostar-nos a una manera de vida més sostenible i responsable.

Si posseïm menys coses generem menys residus i aquesta acció és bona per al Planeta. Per on podem començar? Ja cada vegada són més les persones que estan conscienciades amb l’impacte que té la seua manera de consumir en la salut del Planeta. Podem començar reduint l’ús de plàstics no reutilitzables al nostre dia a dia. La tasca no és fàcil, però hi ha un munt de webs amb idees i trucs per a ajudar-nos.

Font: http://www.experimenta.es

Amb una producció anual de més de 300 milions de tones, el plàstic és un dels materials més utilitzats al món. El que no té sentit és utilitzar un material tan interessant i dissenyat per a durar molt en objectes d’un sol ús. S’han acabat, doncs, les ampolletes de plàstic. Fes-te amb una botella de trità, és una nova generació de resines de copoliéster reciclables i segures per a la salut. Es tracta d’un material lliure de BPA, BPS i de qualsevol altra mena de bisfenol. Podem, també adherir-nos a la campanya «Progrifo», una iniciativa que pretén fomentar el consum responsable de l’aigua d’aixeta. D’aquesta manera reduïm quasi al 100% del plàstic embotellat.

Amb uns xicotets canvis d’hàbits podem reduir el plàstic en la compra. Evita comprar aliments ja envasats, en els supermercats continua havent-hi taulell per a comprar productes al detall i pots portar el teu propi tupper per a guardar-los. Igual creus que cridaràs l’atenció però cada vegada hi ha més gent que ho demana i els establiments s’estan adaptant als nous consumidors. Una altra idea, fes-te amb unes quantes bosses de tela de diferents grandàries i torna a comprar a granel; llegums, arròs, farina….fins i tot el gel i xampú te’l pots emportar en les teues pròpies ampolles. Veuràs que el contenidor de residus plàstics de la teua casa disminueix notablement i de la mateixa manera les teues visites al contenidor groc del carrer que fins ara eren quasi diàries. Requereix una mica d’esforç i conscienciació però si compres grans quantitats et serà més senzill organitzar-te.

Font: http://www.planteaenverde.com

Què fem amb els productes de neteja? , un altre gran generador de residus. Ens han fet creure que cal invertir en infinitat de productes específics quan amb cinc ingredients i un vídeo de youtube nosaltes mateixos podem elaborar els nostres propis productes. Amb què? Amb vinagre, llima, percarbonato, sabó de Marsella i bicarbonat sòdic tindràs la teua casa neta i ben neta. I en comptes del fregall convencional torna a l’esponja de luffa de tota la vida. Et serveix per als plats i per a la dutxa. Visita la pàgina planteaenverde.es i anima’t a realitzar-los, t’ensenyaran a fer fins a pastilles per al rentavaixelles.

Us animem des d’ací a iniciar un canvi, encara que siga xicotet, en les vostres vides.

Us ho agrairà el Planeta i de segur que la vostra salut.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: