31 GENER 21. Dia de l’Arbre a ESLIDA.

ACTIVITAT CANCEL·LADA

El Dia de l’Arbre o Festa de l’Arbre és un recordatori de la importància de protegir les superfícies arbrades. Se celebra en diferents dates, segons el país es tria un dia que siga propici perquè els arbres arrelen, segons les seues condicions naturals. Suècia va ser el primer a establir-ho des de l’any 1840, la qual cosa parla de la importància que tenen els boscos en la història i desenvolupament de les comunitats. A la Comunitat Valenciana se celebra el 31 de gener. Planta un arbre amb nosaltres. O planta’n un tu, fes-te una foto i etiqueta-la amb #ARBRESenlaxarxa, @territoriespada, @GVA_CEACV

Una societat és més gran -quan els ancians -planten arbres -encara que saben -que mai s’asseuran en la seua ombra”

Proverbi xinés

Un arbre no sols és un ésser viu de gran bellesa, també ofereix molts beneficis com: generació d’oxigen, captura de partícules sòlides i contaminants suspesos en l’atmosfera com el CO₂; a més facilita una major infiltració d’aigua al subsòl; absorbeix energia solar, la qual cosa juntament amb l’ombra que ofereix ajuda a regular el clima local; contribueix en la formació i retenció de sòl; a més és font d’aliment i hàbitat per a moltes espècies més xicotetes. Per això els hem de cuidar i sempre que puguem plantar-ne un.

Per què els arbres són tan importants?

  • Els arbres són bonics, ens agraden, milloren el paisatge
  • Milloren l’aire, el netegen. Respirar en un bosc és molt més sa que a la ciutat. Per on respirem les persones?. I els arbres?.Per on s’alimenten les persones?. I els arbres?
  • Cuiden del sòl: les arrels subjecten la terra i quan cauen, les fulles formen una capa protectora que ajuda a mantenir la terra. I les plantes i els arbres necessiten aigua, llum i terra per a viure.
  • Importantíssims en la regulació del cicle de l’aigua, de les arrels l’aigua passa a l’atmosfera a través de les fulles i torna a terra en forma de pluja.
  • És la casa de molts animals.
  • Els boscos són un lloc també per a passar el nostre temps lliure, fer esport, passejar…..

Quines coses ens aporten?

A més de paisatge, aire pur….els arbres ens donen productes forestals que podem aprofitar, com per exemple fusta, paper, suro, fruits, fongs, olis essencials, mel, llenya, plantes aromàtiques o medicinals…etc.

Què passaria si no tinguérem arbres?

Els boscos absorbeixen gran quantitat de CO₂, un dels principals responsables del canvi climàtic. Si no tinguérem arbres, la temperatura de la terra augmentaria molt, part de les zones actualment gelades es descongelarien, augmentaria el nivell de la mar i moltes ciutats desapareixerien, així com moltes plantes i animals. Seria un desastre quasi tan gran com quan van desaparéixer els dinosaures.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: